Hey you! Welcome here. My name, Miela. Please check what have you wrote. Love much to all follower. Don't forget to follow and hey, leave your sign.

VISITORS


Friday, November 30, 2012

I WILL MISS YOU, AMMAN...



It had been so long time that i waited this moment. Finally, i am not a secondary student anymore. 22 Nov 2012 hari tu, tepat pukul 4.00 p.m aku tidak lagi bergelar pelajar, mahupun penolong ketua kelas 5 Dedikasi. Perjuangan aku selama 12 tahun, telah aku laksanakan. 1 tahun aku di Tadika Islam (TAKIS Bt 18), 6 tahun di sekolah rendah (SKLK) dan 5 tahun di sekolah menengah (SMKAJ). Telah banyak yang aku pelajari. Terlalu banyak memori yang telah tercipta. Dari aku berseorangan mencari kehidupan sebenar sehinggalah aku bertemu rakan. Malahan mereka lah yang juga digelar AMMAN. Mereka banyak mengajar aku erti pengorbanan, persahabatan dan perasaan merindui. Kini, aku mula merasakan rindu terhadap mereka. Setiap helai tawa mereka membuatkan aku tersenyum sendiri. Aku tak akan lupa saat-saat kami bersama. Siapa AMMAN? Act, AMMAN di ambil dari setiap huruf depan aku dan kawan-kawan baik aku. That isAzni, Miela, Mayle, Afifah, and Nasyitah. Banyak sangat perkara yang kami telah buat bersama-sama. Here, the top 10 about them:


  1. Diorang suka baca inbox orang couple kuat-kuat. Especially on the last day at school. Nasib lah siapa yang terkena. Mesti malu. Aku faham, sebab....aku pun pernah kena :( hahahaha
  2. Diorang suka bahan orang. Lagi-lagi kalau tershahul or typo. Yang paling kuat bahan ialah Mayle. Kat twitter pun macam tu. Yang lain tak sangat. Btw, aku still sayang diorang. Hehehehe.
  3. Kalau exam, paper yang tak boleh jawab tu kami akan conteng, lukis, or else. Itu salah satu hobi kami. Lagi-lagi si pipah. The best artist in the class. Class ke? -,-"
  4. AMMAN nie suka sorok barang kawan-kawan. Lagi-lagi bagi mereka-mereka yang careless. Act, kalau tak careless pun diorang akan ambil anything yang diorang boleh main hide and seek like a kid.
  5. Bila dah plan nak keluar on weekend, ada je yang tak dapat join. So, tak pasal-pasal cancel last minute. And of course lah ada yang meradang. Oke, itu Azni. Paling suka meradang. Uppsss. =D
  6. Nak tahu lagi? Diorang ni suka main nisbah tau. Bila bergaduh je, pakai nisbah. Disebabkan kami ada 5 orang, so selalunya mesti ada yang kalah. 3:2 lah, 4:1 lah. Macam mane nak menang?
  7. Emmmm...hah! Diorang ni kan, suka berganbar. Tak kisah lah dekat dalam kelas sekalipun, diorang tetap nak bergambar. Ele, lumrah seorang gadis lah pulak kan. Hahaha..
  8. Pipah, Nasy, Azni. Diorang ni pengawas sekolah. Alaaa..yang pakai baju biru tu. Hahh, nak tahu kenapa? Diorang ni suka datang lewat. Macam hobi je. Hahaha. Dirang rock! hahaha
  9. Disebabkan kelas kami berada dekat dengan bilik kaunseling, aku, pipah, nasy, and may suka curik line wi-fi then online. Hahahaha. Walaupun cikgu tengah mengajar. Pedulik ^_^"
  10. Last but not least, diorang nie suka buat experiment sendiri. Lagi-lagi dalam lab kimia. Entah lah, semua ni disebabkan teacher yang boring or sebagai effect tahun kami jadi bahan uji kaji?
These is something that I can share with you all. I love them so much.

"DEAR AMMAN...
YOU ARE THE BEST FRIENDS THAT I HAVE MET SINCE I WAS IN FORM 4. TWO YEARS FRIENDSHIP WHO STILL CLOSE TILL TODAY. THERE WERE MANY MEMORIES THAT WE CREATED TOGETHER. I WILL NEVER FORGET YOU. YOU JUST LIKE THE BEAT OF MUSIC THAT MAKE MY DAY BECOME MORE WONDERFUL. BECOME A PART OF AMMAN IS THE BEST THING IN MY LIFE AND I WONDER WHY I SHOULD FORGET ABOUT YOU. I WILL MISS YOU, AMMAN...."

" I LOVE YOU, AMMAN.. BEST FRIENDS FOREVER. TAKE CARE :'(  "

2 comments:

Nasyitah said...

Milaaaaaaaaaaa :( I miss you. Sedih gila baca post kau ni :(

miela said...

i miss you too sweetheart! jangan pernah lupa aku taw! :(